Bănci și Asigurări

Activele Libra Bank au ajuns la 67 mil. euro in septembrie

19.10.2005, 20:02 18

Libra Bank detinea la sfarsitul lui septembrie active totale in valoare de 81,2 mil. dolari (67,6 mil.euro), in crestere cu 83% fata de decembrie anul trecut.

Portofoliul de credite al bancii a crescut in primele noua luni ale anului cu 156%, pana la 46,2 mil. dolari (38,5 mil. euro), in timp ce depozitele atrase au depasit 61 de mil. dolari (aproape 51 mil. euro). Cresterile relative semnificative sunt insa determinate si de baza de comparatie redusa.

"In ultimele luni portofoliul de credite a crescut semnificativ datorita extinderii retelei de sucursale, cat si a repozitionarii celor mai vechi in zone cu potential ridicat", spune Axel Hummel, presedintele Libra Bank. Banca opereaza in prezent o retea de 10 unitati, fata de cinci la inceputul anului. Pana in decembrie conducerea bancii intentioneaza sa mai deschida inca patru. In 2006 planurile prevad inca o dublare a retelei, pana la 30 de unitati. Tot pentru anul urmator conducerea bancii a planificat introducerea unui nou sistem informatic de ultima generatie, cat si emiterea de carduri. Investitiile in cele doua sisteme totalizeaza 2,5 milioane de euro. Libra va emite carduri cel mai probabil din martie anul viitor, pentru inceput fiind planuita lansarea a doua produse sub sigla Visa, unul de debit si unul de credit.

Libra este orientata preponderent pe segmentul de retail, oferind produse dedicate liber-profesionistilor (in domeniul medical, farmaceutic si juridic). Incepand de anul viitor banca va dezvolta si produse dedicate intreprinderilor mici si mijlocii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO