Bănci și Asigurări

Adamescu a venit cu 65 mil. lei la capitalul Astra Asigurări

Dan Adamescu

Dan Adamescu

Autor: Anelis Baciu

06.10.2014, 00:07 1322

Omul de afaceri Dan Adamescu, aflat în arest la domiciliu, a adus 65 mil. lei la capitalul Astra Asi­gurări, îndeplinind astfel primul pas al planului de salvare a companiei aflată sub administrare specială.

Totuşi, situaţia asigură­torului râmâne incertă, de vre­me ce până la finalul acestui an Astra trebuie să atragă un investitor strategic care să vină cu o infuzie de capital de încă 425 mil. lei. „Prima ope­ra­ţiune de majorare reprezintă un pas im­portant spre finalizarea cu succes a procesului de redresare financiară. În perioada următoare vom iniţia a doua operaţiune de majorare a capitalului“, au declarat reprezentanţii KPMG, administratorul special al Astra. KPMG nu a oferit informaţii referitoare la posibili investitori, însă surse din piaţă spun că ar fi vorba de PZU, cel mai mare asigu­rător polonez.

Astra Asigurări a intrat în procedură de redresare financiară la jumătatea lunii februarie a acestui an, după ce ASF a găsit o serie de probleme în activitatea companiei.

Citiţi în continuare pe ZF COrporate:

- detalii despre următoarea etapă în procedura de majorare a capitalului ; atragerea unui investitor strategic

- intrarea Astra în administrare specială, motivele ASF 

- valoarea primelor subscrise de Astra Asigurări în primele şase luni

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO