• Leu / EUR4.7550
  • Leu / GBP5.5278
  • Leu / USD4.2719
Bănci și Asigurări

Adio Londra: Goldman Sachs, cea mai influentă bancă americană, şi-a anunţat angajaţii că se vor muta la Frankfurt

Adio Londra: Goldman Sachs, cea mai influentă bancă americană, şi-a anunţat angajaţii că se vor muta la Frankfurt

Autor: Alex Ciutacu

9 mar 2018 790

Goldman Sachs a anunţat zeci de angajaţi din diviziile de banking, vânzări şi trading din Londra că îşi va muta sediul în Frankfurt, Germania, în următoarele săptămâni, pregătindu-se pentru separarea dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, potrivit Reuters.

După mai multe luni de răbdare şi lobby, banca de investiţii din Statele Unite a decis că nu mai poate aştepta ca organele de reglementare să clarifice situaţia legsilativă de după Brexit, încât să poată analiza modul în care îi va afecta business-ul şi ia măsuri pentru a minimiza impactul asupra clienţilor.

Banca şi-a anunţat angajaţii care lucreză pe piaţa de capital cu conturile clienţilor germani că vor fi relocaţi în Frankfurt şi că trebuie să facă pregătirile necesare pentru a se muta în acele birouri până la sfârşitul lunii iunie, au declarat surse din piaţă pentru Reuters. 

Mai mulţi membri din acele echipe şi-au renegociat deja contractele şi au semnat pentru Germania. Goldman a refuzat să comenteze. Decizia Goldman de a renegocia o serie de contracte şi de a stabili o dată la care mută echipele în altă ţară este primul semn tangibil că băncile au început să-şi execute planurile de urgenţă, după ce prim-ministrul britanic, Theresa May a renunţat la drepturile pe care le aveau cetăţenii străini în privinţa serviciilor financiare.

Pierderea acestor drepturi ñ care permit în acest moment firmelor din domeniul financiar să ofere servicii financiare, consultanţă fiscală şi servicii de trading clienţilor corporate din toate statele europene, prin intermediul unei licenţe locale ñ este motivul principal de îngrijoare pentru bănci precum Goldman.

Nu este clar cât de mult vor fi afectate băncile cu sediul în Londra de pierderea acestor privilegii, însă Goldman a considerat că relocarea unei părţi din staff care furnizează aceste servicii, ar fi cea mai bună metodă de a-şi proteja clienţii, au transmis sursele citate.

 
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7550
Diferență: 0,1643
Ieri: 4.7537
Azi: 4.2719
Diferență: -1,2688
Ieri: 4.3082
Azi: 5.5278
Diferență: 3,867
Ieri: 5.4855
Azi: 4.3002
Diferență: -1,2402
Ieri: 4.3166