Bănci și Asigurări

Administratorii fondurilor de pensii private au încasat 327 mil. lei anul trecut din comisioanele plătite de clienţi

Ionuţ Mişa, ministrul finanţelor

Există un principiu european care spune să nu iei comisioane din ceea ce nu ai făcut. Or, administratorii de pensii - Pilonul II - iau acele comisioane de administrare de 2,5%, bani care se duc în conturile lor în loc să vină în pensiile românilor.

Ionuţ Mişa, ministrul finanţelor Există un principiu european care spune să nu iei comisioane din ceea ce nu ai făcut. Or, administratorii de pensii - Pilonul II - iau acele comisioane de administrare de 2,5%, bani care se duc în conturile lor în loc să vină în pensiile românilor.

Autor: Anelis Baciu

08.08.2017, 00:08 1006

Profiturile nete ale administratorilor pensiilor private s-au majorat cu 51% şi au ajuns la 143 milioane de lei.

Cei şapte administratori de pensii private de pe piaţa locală au înregistrat venituri de 327 milioane de lei (73 mil. euro) din comisioanele plătite de participanţi anul trecut, o sumă mai mare cu 23% faţă de anul precedent, arată datele agregate de ZF din bilanţurile companiilor de profil.

Duminică, într-o emisiune la Antena 3, ministrul finanţelor Ionuţ Mişa a acuzat fondurile de pensii private că iau comisioane de sute de milioane din pensiile românilor şi a afirmat că în această perioadă poartă discuţii cu reprezentanţii Autorităţii de Supra­veghere Financiară (ASF) şi cu reprezentanţii managerilor de fonduri.

„Există un principiu european care spune să nu iei comisioane din ceea ce nu ai făcut. Or, administratorii de pensii - Pilonul II - iau acele comisioane de administrare de 2,5%, bani care se duc în conturile lor în loc să vină în pensiile românilor. Probabil că la început s-au avut în vedere şi profiturile admini­s­tratorilor, şi gestionarea în câştig pentru pensii, dar acum nu ştiu dacă acel comision îşi mai are raţiunea“, a spus Ionuţ Mişa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO