Bănci și Asigurări

Adrian Marin, Preşedinte al UNSAR: Piaţa asigurărilor ar putea înregistra o scădere a primelor brute subscrise la finalul anului 2020

Adrian Marin, Preşedinte al UNSAR: Piaţa asigurărilor ar putea înregistra o scădere a primelor brute subscrise la finalul anului 2020

Adrian Marin, preşedinte UNSAR Volatilitatea este foarte mare şi nu avem încă o viziune de ansamblu asupra magnitudinii evoluţiei pandemiei, care implicit atrage măsuri adiacente de siguranţă din partea autorităţilor. La rândul lor, aceste măsuri pot afecta anumite linii de business.

Autor: Mircea Nica

28.09.2020, 17:45 160

În contextul actual, anumite segmente ale pieţei asigurărilor au beneficiat de un interes mai mare din partea consumatorilor de asigurări. Este vorba despre poliţele de asigurare de sănătate şi de cele pentru locuinţe, susţine şeful UNSAR.

În România, dar şi în multe dintre ţările Uniunii Europene, se poate preconiza o scădere a primelor brute subscrise pe piaţa asigurărilor la finalul anului 2020, dar există posibilitatea să fie şi excepţii, a spus Adrian Marin, Preşedinte al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

„Este încă prea devreme pentru estimări. Dar, din informaţiile pe care le avem acum la dispoziţie, se poate preconiza că în multe dintre ţările Uniunii Europene, inclusiv în România, există posibilitatea să se înregistreze scăderi ale primelor brute subscrise, deşi este posibil să fie şi excepţii. Şi aici, o previziune mai riguroasă se poate face doar în baza rezultatelor oficiale“, a spus Adrian Marin pentru ZF.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO