• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Bănci și Asigurări

Adrian Marin, UNSAR: Estimăm că piaţa asigurărilor a înregistrat o scădere importantă a subscrierilor în perioada stării de urgenţă impuse din cauza crizei coronavirusului

Adrian Marin, UNSAR: Estimăm că piaţa asigurărilor a înregistrat o scădere importantă a subscrierilor în perioada stării de urgenţă impuse din cauza crizei coronavirusului

Adrian Marin, preşedinte UNSAR: Este posibil ca, în perioada stării de urgenţă, frecvenţa accidentelor auto să fi scăzut, însă nu acelaşi lucru se poate spune despre severitatea acestora, din contră. Să nu uităm că un trafic ceva mai lejer a permis dezvoltarea de viteze mai mari, deci şi accidente cu o dinamică mai accentuată. Aceasta nu înseamnă însă că, brusc, după o lună şi jumătate, a dispărut presiunea daunalităţii din piaţa asigurărilor şi din segmentul RCA.

Autor: Mircea Nica

09.06.2020, 11:00 117

♦ Treptat, daunele vor reveni la nivelul de dinainte de pandemie, însă nu se poate spune acelaşi lucru despre primele brute subscrise, având în vedere estimările de scădere a economiei şi dinamica recentă a parcului auto, susţine şeful UNSAR.

Piaţa asigurărilor s-a adaptat rapid nou­lui context al pandemiei de COVID-19 prin soluţii de telemuncă pentru angajaţi şi soluţii digitale pentru clienţi, dar scăderea subscrierilor din perioada stării de urgenţă ar putea fi importantă, consideră  Adrian Marin, preşedinte al Uniunii Naţionale a Asigurătorilor din România (UNSAR).

„Estimăm că piaţa asigurărilor a înregistrat o scădere importantă a sub­scri­erilor în perioada stării de urgenţă, com­parativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Totuşi, vom avea o imagine clară asu­pra pieţei odată cu publicarea ra­poar­telor trimestriale de către Autorita­tea de Supraveghere Finan­ciară (ASF). Datele oficiale de la ASF vor arată exact impactul celor două luni de stare de urgenţă asupra industriei asi­gurărilor“, a spus şeful UNSAR la solicitarea ZF.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: