Bănci și Asigurări

Aegon România: creştere de 8% a subscrierilor în 2022, la 166 mil. lei

Aegon România: creştere de 8% a subscrierilor în 2022,...

Autor: Roxana Rosu

23.05.2023, 09:38 121

Compania de asigurări de viaţă Aegon România, parte a grupului financiar internaţional Aegon, a încheiat anul 2022 cu un volum al primelor brute subscrise de 165,7 mil. lei, în creştere cu peste 8% faţă de 2021, şi o cotă de piaţă în creştere la 4,92%.

La nivel naţional, segmentul de asigurărilor de viaţă a avansat în ultimul an cu 1%, la 2,65 mld. lei, în uşoară creştere faţă de nivelul de 2,61 mld. lei din 2021, conform raportului ASF pe anul 2022. În 2022 compania a lansat un nou produs cu acoperire în caz de spitalizare din accident sau boală (asigurarea Fii Precaut), destinat inclusiv copiilor. Circa 30% din acest tip de asigurări au fost încheiate în ultimul an pentru copii. 

„Creşterea din ultimul an reflectă încrederea pe care continuă să ne-o acorde românii şi în această perioadă complicată, lovită de neprevăzut şi noi incertitudini. Avemun portofoliu de produse croite în aşa fel încât să răspundă grijilor pe care şi le fac pentru viitorul lor şi al celor dragi. Ne-am bucurat să vedem că oamenii înţeleg tot mai mult valoarea pe care le-o aduce o astfel de asigurare, împărţind povara riscului şi oferindu-le o plasă de siguranţă pentru evenimente neprevăzute. De asemenea, vedem că nu sunt puţini cei care îşi planifică ziua de mâine şi aleg să economisească printr-o asigurare pentru viitorul sau studiile copiilor“, a declarat Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO