Bănci și Asigurări

Afacerile antreprenoriale, o sursă importantă de creştere pentru asigurători

Afacerile antreprenoriale, o sursă importantă de...

Autor: Anelis Baciu

10.07.2015, 00:07 146

Industria locală de asigurări trebuie să depăşească „etapa perspectivelor şi a potenţialului“ şi să înceapă să crească într-o manieră sustenabilă, aceasta a fost una dintre concluziile conferinţei pe tema asigurărilor organizată ieri la Cluj de Omniasig în parteneriat cu Ziarul Financiar.

„Piaţa de asigurări trebuie să depăşească etapa de pers­pec­­tive pe care o are de câţiva ani şi cred că este timpul ca aces­­tea să se materia­lizate printr-o creştere sustenabilă. Într-ade­văr, suntem pe ultimele locuri din Eu­ropa, însă avem ţeluri mari“, a decla­rat Mihai Tecău, preşe­­dintele di­rec­tora­tu­lui Omniasig.

Piaţa locală de asigurări de­­păşeşte doar cu puţin un grad de pe­netrare de 1% din Pro­­dusul Intern Brut (PIB). Com­paniile de asi­gurări au subscris anul trecut pri­me de 8,1 mld. lei (1,8 mil. euro, po­tri­vit datelor Auto­ri­tăţii de Su­pra­veghere Finan­ciară (ASF).

Mişu Negriţoiu, preşe­din­te­le ASF, spune că un avans sus­­te­nabil al industriei de asigurări, realizat pe fundamente so­lide este şi obiectivulul autorităţii de supraveghere, pe care o con­duce de peste un an. „Trebuie să ne ferim de creş­teri rapi­de, avem nevoie de un fundament solid“, a explicat Negriţoiu.

Poliţele auto generează mai mult de jumătate din totalul pri­melor subscrise de asigurători, iar asigurările property şi cele destinate companiilor ar putea fi modalitatea prin care companiile să-şi balanseze portofoliile şi să -şi întărească rezultatele financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO