Bănci și Asigurări

Afacerile austriecilor de la Uniqa au scăzut cu 28% la nouă luni

Afacerile austriecilor de la Uniqa au scăzut cu 28% la...

Autor: Ciprian Botea

28.11.2014, 00:06 244
Cele două subsidiare locale ale asigu­rătorului austriac Uniqa au încheiat primele nouă luni cu un volum de prime subscrise de circa 73 mil. euro (325 mil. lei), în scădere cu 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a procesului de curăţare a portofoliului auto, potrivit datelor publicate la Viena.
 
Afacerile de asigurări generale (derulate de compania Uniqa Asigu­rări) au scăzut cu peste 28%, la puţin peste 72 mil. euro. Pe asigurări de viaţă (unde austriecii deţin compania Uniqa Asigurări de Viaţă) afacerile au crescut cu 25%, dar sunt în continuare la un nivel scăzut, respectiv 1 mil. euro. Austriecii sunt prezenţi pe acest seg­ment de piaţă din 2010.
 
Uniqa Asigurări reprezintă 9% din afacerile de asigurări generale ale grupului, iar curăţarea portofoliului auto a avut un impact vizibil asupra afacerilor, mai ales că astfel de procese sunt în derulare şi pe alte pieţe. „Primele din regiunea Europei Centrale şi de Est au scăzut cu 5%, influenţate puternic de curăţarea portofoliului auto în Ungaria, Polonia, Bulgaria şi România“, potrivit raportului trimes­trial al asigurătorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO