Bănci și Asigurări

Afacerile BCR Leasing au urcat cu 46% în S1, mai mult decât piaţa, susţinute de finanţările auto. "Clienţii noştri principali sunt microîntreprinderile şi IMM-urile."

Bogdan Speteanu, directorul general al BCR Leasing

Bogdan Speteanu, directorul general al BCR Leasing

Autor: Anelis Baciu

17.08.2016, 00:05 232
BCR Leasing, al treilea cel mai mare jucător din piaţa de leasing financiar, a acordat în primele şase luni ale anului finanţări în valoare de 119 mil. euro, în creştere cu 46% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Avansul raportat de divizia de leasing a BCR este peste ritmul de creştere al pieţei din aceeaşi perioadă, care a fost de 25%.
 
Creşterea afacerilor BCR Leasing a fost susţinută în prin­ci­pal de avansul finanţărilor care au avut ca destinaţie achi­ziţia de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare, care au în­re­gistrat o creştere de peste 50%. Leasingul auto reprezintă 79% din totalul afacerilor BCR Lea­sing, adică circa 94 mil. euro la finalul lunii iunie. În ciuda creş­te­rii finanţărilor pentru au­to­tu­ris­me, în cadrul por­to­foliului auto rămân dominante  finan­ţă­rile pentru vehicule co­merciale grele, care reprezintă aproape jumătate din totalul finanţărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO