Afacerile BCR Leasing au urcat cu 46% în S1, mai mult decât piaţa, susţinute de finanţările auto. "Clienţii noştri principali sunt microîntreprinderile şi IMM-urile."

17 aug 2016 Autor: Anelis Baciu

BCR Leasing, al treilea cel mai mare jucător din piaţa de leasing financiar, a acordat în primele şase luni ale anului finanţări în valoare de 119 mil. euro, în creştere cu 46% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Avansul raportat de divizia de leasing a BCR este peste ritmul de creştere al pieţei din aceeaşi perioadă, care a fost de 25%.
 
Creşterea afacerilor BCR Leasing a fost susţinută în prin­ci­pal de avansul finanţărilor care au avut ca destinaţie achi­ziţia de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare, care au în­re­gistrat o creştere de peste 50%. Leasingul auto reprezintă 79% din totalul afacerilor BCR Lea­sing, adică circa 94 mil. euro la finalul lunii iunie. În ciuda creş­te­rii finanţărilor pentru au­to­tu­ris­me, în cadrul por­to­foliului auto rămân dominante  finan­ţă­rile pentru vehicule co­merciale grele, care reprezintă aproape jumătate din totalul finanţărilor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.08.2016

 
Cuvinte cheie:
BCR Leasing
, piata
, finantare
, afaceri
, auto
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide