Bănci și Asigurări

AFI Europe a primit un credit de 170 mil.euro de la un consorţiu de bănci format din Erste Bank Group, pbb Deutsche Pfandbriefbank şi BCR pentru preluarea portofoliului de birouri al NEPI Rockcastle în România

AFI Europe a primit un credit de 170 mil.euro de la un...

Autor: Roxana Rosu

21.09.2020, 14:37 381

Grupul AFI Europe a primit o finanţare de 170 milioane euro de la un consorţiu de bănci format din Erste Bank Group, pbb Deutsche Pfandbriefbank şi Banca Comercială Română în scopul achiziţionării portofoliului de birouri al NEPI Rockcastle din România.

Cu o valoare totală de 307 milioane euro, tranzacţia reprezintă o treime din piaţa de investiţii imobiliare estimată la aproximativ un miliard de euro din 2020.

Portofoliul vândut de NEPI Rockcastle către AFI Europe cuprinde patru proiecte de birouri: Floreasca 169, The Lakeview, Aviatorilor 8 din Bucureşti şi City Business Centre din Timişoara, toate cu certificări verzi şi poziţionate strategic în cele mai căutate centre de afaceri din România, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 118.500 de metri pătraţi.

Consorţiul de bănci care a acordat împrumutul către AFI Europe a fost asistat de casa de avocatură Wolf Theiss Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO