Bănci și Asigurări

Agenţia de rating Fitch a îmbunătăţit perspectiva Garanti BBVA România la stabilă

Agenţia de rating Fitch a îmbunătăţit perspectiva...

Autor: Mircea Nica

07.02.2022, 00:01 207

Agenţia internaţională de evaluare financiară Fitch Ratings a îmbunătăţit perspectiva Garanti BBVA România la stabilă şi a confirmat, în celaşi timp, ratingurile instituţiei, potrivit informaţiilor transmise de bancă. Astfel, ratingul pentru datorii pe termen lung al Garanti BBVA România a fost confirmat la „BB-“, iar ratingul de viabilitate la „bb-“.

Îmbunătăţirea perspectivei Garanti BBVA România a fost determinată de mai mulţi factori, printre care capitalizarea crescută şi poziţia stabilă a băncii, în ceea ce priveşte finanţarea şi lichiditatea, în primul semestru al anului 2021, estimând continuarea şi în al doilea semestru din 2021, precum şi în 2022. Ratingul de viabilitate acordat de Fitch reflectă capitalizarea solidă şi rentabilitatea băncii, calitatea crescută a activelor, precum şi o bună finanţare şi lichiditate. Garanti BBVA România pune la dispoziţie o ofertă variată de produse şi servicii bancare clienţilor persoane fizice, IMM-uri şi companii mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO