Bănci și Asigurări

Agenţia europeană de rating Fitch a reconfirmat ratingurile pentru finanţări pe termen lung la BCR, Banca Transilvania, BRD şi Unicredit: acţionarii acestor bănci îşi menţin finanţarea

Fitch Ratings a aordat ratinguri pentru BCR, BRD şi Unicredit Bank având la bază posibilitatea ca băncile să fie susţinute financiar de grupurile-mamă.

Fitch Ratings a aordat ratinguri pentru BCR, BRD şi Unicredit Bank având la bază posibilitatea ca băncile să fie susţinute financiar de grupurile-mamă.

Autor: Roxana Rosu

10.10.2017, 10:43 525

Fitch Ratings a reconfirmat ratingul pentru pentru finanţări pe termen lung al BCR şi BRD-Societe General la BBB+, cel al Unicredit Bank la 'BBB-, iar cel al Băncii Transilvania la BB, toate cu perspectivă stabilă.

În acelaşi timp, agenţia a upgradat ratingul de viabilitate al BCR la to 'BB+', de la 'BB', şi a menţinut rating BT la 'BB' şi cel al Unicredit la ”BB-'.

Ratingurile acordate BCR, BRD şi Unicredit Bank au la bază posibilitatea ca băncile să fie susţinute financiar de grupurile-mamă, respectiv Erste Group Bank AG, Societe Generale şi Unicredit SpA.

Fitch consideră că cele trei grupuri financiare vor continua să susţină subsidiarele locale având în vedere că România şi Europa Centrală şi de Est îşi păstrează importanţa strategică pentru fiecare dintre ele.

În acelaşi timp, ratingul Băncii Transilvania se bazează pe calitatea portofoliului de credite. Banca Transilvania (TLV) are o capitalizare de 10,2 mld. lei, o acţiune TLV fiind tranzacţionată ieri-dimi­neaţă la 2,36 lei, în creştere cu 0,43%. 

Banca Transilvania are o pondere de 21% din structura BET, cel mai ridicat procentaj din rândul celor 13 emitenţi care compun indicele bursier românesc. Banca Transilvania este în proces de negociere pentru achiziţia Bancpost, numărul 9 pe piaţă, cu o cotă de 2,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO