Bănci și Asigurări

Agenţia JCR a reconfirmat ratingul BBB/BBB+ al României

Agenţia JCR a reconfirmat ratingul BBB/BBB+ al României

Autor: Mediafax

28.03.2017, 00:00 163

Agenţia de rating japoneză (JCR) a anunţat menţinerea perspectivei stabile şi reconfirmarea ratingului de ţară acordat României (BBB/BBB+) pentru datoria pe termen lung în valută, respectiv în moneda locală. Decizia agenţiei este susţinută în primul rând de perspectivele unei creşteri economice solide, care este prognozată de agenţie pe baza cererii interne la un nivel de aproximativ 4% pentru anii 2017 şi 2018, chiar şi în condiţiile unor schimbări externe semnificative.

De asemenea, în susţinerea deciziei sunt subliniate creşterea moderată a inflaţiei, îmbunătăţirea poziţiei externe, precum şi nivelul scăzut al datoriei guvernamentale, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor. În acelaşi timp, agenţia consideră că unul din factorii care afectează o posibilă creştere a ratingului îl reprezintă sistemul financiar, aflat încă în proces de dezvoltare.

Urmare a măsurilor de relaxare fiscală adoptate de noua coaliţie de guvernare, agenţia se aşteaptă ca guvernul României să asigure menţinerea deficitului bugetar sub 3% din PIB, în condiţiile unui nivel scăzut al datoriei publice, de sub 40% din PIB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO