Bănci și Asigurări

Agenţia Moody's a crescut ratingurile Alpha Bank Romania pentru depozite şi calificativul pentru soliditate financiară

Agenţia Moody's a crescut ratingurile Alpha Bank Romania...

Autor: Roxana Rosu

07.03.2019, 12:49 621

Agenţia  de rating Moody's a revizuit în creştere ratingurile Alpha Bank România pentru depozitele pe termen lung în lei şi în valută, de la ''Ba3'' la ''Ba2'', precum şi calificativul pentru soliditate financiară (BCA) de la ''b2'' la ''b1''.

Perspecti­va de rating pentru depozitele pe termen lung a fost schimbată de la pozitivă la stabilă.

Decizia vine după revizuirea în creştere a ratingurilor băncii mamă din Grecia, Alpha Bank AE (ratingul pentru depozite revizuit în creştere la Caa1 stabil, de la Caa2 pozitiv; BCA revizuit in crestere la caa1, de la caa2).

”Ratingul atribuit pentru profilul financiar al Alpha Bank Romania (ba2) reflecta solvabilitatea si profitabilitatea imbunatatite, precum si rezilienta demonstrata de-a lungul timpului, in ciuda dificultatilor legate de finantare si capitalizare cu care s-au confruntat bancile din Grecia”, se arată în comuicatul băncii.

Alpha Bank România avea un nivel al creditelor neperfor­mante de 5,95% în septembrie 2018, în scădere de la 13.3% în decembrie 2016 şi în linie cu  media sistemului bancar romanesc, de 5,6% la septembrie 2018.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO