Bănci și Asigurări

Agenţia de rating Fitch confirmă ratingurile Băncii Transilvania, BCR, BRD şi UniCredit Bank. Perspectivele pentru BCR şi BRD sunt negative, în timp ce Banca Transilvania şi UniCredit Bank au fost evaluate cu perspective stabile

Agenţia de rating Fitch confirmă ratingurile Băncii...

Autor: Mircea Nica

19.12.2022, 00:06 8858

Ratingurile Fitch pentru cele patru bănci au fost reconfirmate de către agenţie, respectiv BBBĂ pentru BCR, BBB pentru UniCredit Bank, BB+ pentru Banca Transilvania şi BBB+ pentru BRD.

Banca Transilvania, BCR, BRD şi UniCredit Bank au primit confir­marea ratingului de la agenţia Fitch, dar perspectivele pentru anul viitor sunt negative pentru BCR şi BRD, în timp ce Banca Transilvania şi UniCredit Bank au fost evaluate cu perspective stabile, conform informa­ţiilor publicate de agenţia de rating Fitch.

În ceea ce priveşte Banca Transilvania, cea mai mare bancă din sistemul bancar românesc, ratingul confirmat de Fitch este de BB+, iar perspectiva este una stabilă. „Evaluările Băncii Transilvania reflectă franciza naţională puternică şi bine stabilită a băncii, poziţia solidă a capitalului susţinută de generarea de capital intern, rezistentă şi profilul de finanţare sănătos. De asemenea, ia în considerare calitatea rezonabilă a activelor băncii, susţinută de o subscriere conservatoare“, potrivit evaluării Fitch. În acelaşi timp, raportul Fitch subliniază creşterea presiunii economice în România atât de la un nivel al creşterii economice încetinit, cât şi din partea unei inflaţii mari şi a unei întăriri a politicii monetare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO