Bănci și Asigurări

Agenţiile de rating au reconfirmat calificativele acordate grupului Raiffeisen Bank International în categoria recomandată investitorilor

Agenţiile de rating au reconfirmat calificativele...

Autor: Roxana Rosu

07.03.2022, 14:58 14542

Agenţiile de rating au reconfirmat calificativele acordate grupului Raiffeisen Bank International (RBI) în categoria recomandata investitorilor (investment grade).

Astfel, Standard & Poor’s & a menţinut ratingul A-/perspectiva negativă pnetru depozite pe termen lung, iar Moody’s ratingul A2/perspectiva stabilă. Pentru depozite pe termen scurt, S&P a păstrat ratingul A-2, iar Moodys P-1.

În schimb, Moody’s a retrogradat ratingul pentru soliditatea financiară la „Baa3”, de la „Baa2”.Moody's a precizat într-un comunicat că, prin subsidiarele din Rusia (rating „B3” sub revizuire) şi Ucraina (rating „B3” sub revizuire), Raiffeisen Bank International  este expusă la riscurile de credit cu evoluţie negativă, ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia.

Prin subsidiarele sale din Rusia (rating „B3” sub revizuire) şi Ucraina (rating „B3” sub revizuire), RBI este extrem de expusă la riscurile de credit cu evoluţie negativă, în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

”Retrogradarea calificativului pentru soliditatea financiară reflectă slăbirea profilului financiar al băncii, ca urmare a impactului economic al conflictului. În particular, sancţiunile severe impuse de statele occidentale Rusiei şi turbulenţele economice cauzate de invazia militară a Rusiei în Ucraina vor afecta profitabilitatea RBI”, se mai arată în comunicat.

Agenţia consideră că riscurile sporite pentru creditori vor fi atenuate substanţial datorită statului RBI de instituţie centrală a Raiffeisen Banking Group  din Austria şi de calitatea de membru în schema de protecţie a RBG. Prin urmare, Moody’s menţine perspectiva stabilă.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO