Bănci și Asigurări

Agricover Credit, IFN-ul care finanţează fermierii, a încheiat primul semestru cu un profit net de 23 mil.lei, în creştere cu 31%

Agricover Credit, IFN-ul care finanţează fermierii, a...

Autor: Roxana Rosu

20.09.2019, 13:13 688

Agricover Credit IFN,   divizia de finanţare a grupului Agricover, controlat de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani şi BERD, a încheiat primul semestru al anului 2019 cu un rezultat operaţional de 26,8 milioane de lei şi un profit net de 23,3 milioane de lei, în creştere cu 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018.

În perioada ianuarie-iunie, compania a acordat  finanţări în valoare de 576,4 milioane lei, în creştere cu 10%, unui număr de 3.465 de fermieri, expunerea din credite depăşind 1,64 miliarde de lei, în creştere cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

“Direcţia strategică de business păstrează focus-ul pe atragerea de noi clienţi, fermieri mici şi medii, iar  acest lucru este deja vizibil în creşterea semnificativă a  numărului de clienţi activi. Faptul că am reuşit să creştem valoarea creditelor acordate în primul semestru al acestui an, comprativ cu 2018, ne încurajează să continuăm strategia noastră şi pentru a doua parte a anului,” a declarat Robert Rekkers, Director General Agricover Credit IFN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO