Bănci și Asigurări

Agricultura şi industria au fost în august cele mai creditate sectoare

Agricultura şi industria au fost în august cele mai...

Autor: Liviu Popescu

19.10.2015, 00:05 194

Agricultura şi industria sunt sectoarele economice care au înregistrat cea mai bună evoluţie a creditării în luna august comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv o creştere de 5% şi, respectiv, de 3%, potrivit datelor agregate de BNR. Soldul creditelor acordate firmelor care activează în agricultură a ajuns la finele lunii august la 12,5 mld. lei (echivalentul a 3 mld. euro), în timp ce finan­ţările care s-au îndreptat către firmele care activează în industrie, sector economic considerat a fi motorul economiei, au crescut la 63 mld. lei.

Similar cu lunile precedente, agricultura este sectorul economic care a avut cea mai bună evoluţie a creditării. Însă avansul anual al finanţărilor care s-au îndreptat către firmele din agricultură, silvicultură şi piscicultură s-a diminuat în ultima perioadă. De exemplu, în primăvara acestui an erau chiar şi creşteri de 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Analiştii spun că în cazul acestui sector se înregistrează şi flucutaţii sezoniere importante. Agricultura, deşi a înregistrat cel mai mare ritm de creştere, are încă o pondere redusă în totalul creditelor şi angajamentelor acordate de bănci, de circa 4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO