Bănci și Asigurări

Agricultura şi industria sunt cele mai creditate sectoare

Agricultura şi industria sunt cele mai creditate sectoare

Autor: Liviu Popescu

10.12.2014, 00:06 166
Agricultura, industria şi serviciile sunt sectoarele de activitate care au avut o evoluţie pozitivă a creditării în luna octombrie comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor agregate de BNR.
 
Similar cu lunile precedente, agricultura a înregistrat cel mai ridicat ritm de creştere anuală a creditelor acordate şi a anga­jamentelor asumate de instituţiile de credit, respectiv 11%, dar ponderea acestora în totalul finanţărilor rămâne re­dusă. Creditarea în industrie a crescut cu 9%, în timp ce finanţările acordate firmelor care activează în servicii au avansat cu 0,5%.
 
La nivel agregat, creditele şi angajamentele acordate de instituţiile de credit în octombrie au însumat aproape 315 miliarde de lei, cu aproximativ 2 mld. lei peste nivelul din luna precedentă. Comparativ cu luna octombrie a anului trecut, creşterea este de circa 8 mld. lei.
 
„Reluarea creşterii economice este în continuare fragilă, iar investiţiile,  factor esenţial în dezvoltarea sustenabilă pe termen lung,  s-au contractat anul trecut şi în primul semestru din 2014. La nivel sectorial situaţia este divergentă, sectoarele construcţii şi industrie fiind afectate, în timp ce investiţiile efectuate de companiile din agricultură s-au consolidat“, scriu specialiştii BNR în raportul de stabilitate financiară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO