Bănci și Asigurări

Alegere suprinzătoare: Greii bancherilor au decis să fie conduşi de un preşedinte executiv de 42 de ani

Florin Dănescu, fost preşedinte RIB, a fost numit preşedinte executiv al ARB

Autor: Claudia Medrega

10.11.2011, 12:36 3458

Florin Dănescu, 42 de ani, fost preşedinte al Romanian International Bank (RIB) a fost numit, în urma selecţiei, preşedinte executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), urmând să-şi preia mandatul începând cu 1 decembrie 2011.

Dănescu a ocupat în decursul ultimilor ani funcţii de conducere în sistemul bancar românesc, inclusiv la nivel de top management: şef departament Money Market&Foreign Exchange, şef departament trezorerie, vicepreşedinte, prim-vicepreşedinte executiv şi preşedinte executiv.

El deţine funcţia de preşedinte al RIB din 2008 şi a lucrat pentru bancă încă din 2000. Anterior, a lucrat şi la Ministerul Finanţelor şi fost Bancă Agricolă.

Dănescu a fost numit de Consiliul Director al ARB.

Asociaţia Română a Băncilor, care reuneşte 40 de bănci comerciale inclusiv Creditcoop, a aşteptat până pe 30 iunie dosare de candidatură pentru nou-înfiinţata funcţie de preşedinte executiv, primind mai multe CV-uri.

Una dintre principalele condiţii cerute în selecţia din iunie a fost deţinerea unei experienţe bancare relevante într-o poziţie de conducere în top managementul unei instituţii de credit din România. De asemenea s-au cerut abilităţi de comunicare şi vorbirea fluentă a limbii engleze în vederea reprezentării ARB şi la nivel internaţional.

Printre numele vehiculate drept candidaţi care şi-au depus dosarul pentru funcţia de preşedinte executiv al ARB s-au numărat numără Mihai Bogza, preşedintele consiliului de administraţie al Bancpost, Emil Ghizari, fost director general al Transfond şi fost prim-viceguvernator al BNR, şi Simona Fătu, fost vicepreşedinte executiv pe corporate al Volksbank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO