♦ „În România, aproape una din două facturi este întârziată, efectul transmiţându-se pe lanţ către furnizori, crescând astfel nivelul de risc pentru insolvenţe în economie. Cel mai mare efect îl resimţim în transporturi, servicii şi construcţii. Altă problemă majoră este cea a modificării constante a Codului fiscal care aduce după sine un climat de incertitudine”, a spus Alexandra Mehedinţu, country manager, Atradius România.
Potenţiala depreciere a monedei naţionale faţă de euro va contribui la stimularea exporturilor, având un efect benefic asupra economiei. Însă, impactul psihologic în rândul oamenilor este unul major, chiar şi în cazul unei deprecieri de doar câteva procente, susţine Alexandra Mehedinţu, country manager, Atradius România.
„O uşoară depreciere a leului în raport cu euro va ajuta la stimularea exporturilor, crescând competivitatea economiei naţionale. Însă, impactul psihologic va fi unul major dacă euro va depăşi pragul de cinci lei”, a declarat ea.
foto: Atradius, Strategic Credit Management Conference
Atradius, jucător global, activ şi în piaţa românească de asigurare de credit, a prezentat ieri un raport privind managementul strategic al creditului.
Companiile care operează în România se confruntă cu două riscuri semnificative, neplata facturilor la timp şi modificarea sistematică a Codului fiscal. „În România, aproape una din două facturi este întârziată, efectul transmiţându-se pe lanţ către furnizori, crescând astfel nivelul de risc pentru insolvenţe în economie“.