Bănci și Asigurări

Alexandre Maymat renunţă la poziţia de preşedinte al BRD, iar Societe Generale va trimite un alt şef la Bucureşti

Alexandre Maymat renunţă la poziţia de preşedinte al...

Autor: Cristian Hostiuc

23.07.2012, 12:04 2975

Alexandre Maymat, cel care trebuia să ocupe poziţia de director general şi preşedinte al BRD, se va retrage, iar acţionarul majoritar Societe Generale va face o altă nominalizare pentru această poziţie în perioada următoare.

“M-am retras din poziţia de la Bucureşti din motive personale, de familie. Voi ocupa o altă poziţie în cadrul Societe Generale”, a explicat pentru ZF Alexandre Maymat luni dimineaţă.

Click aici pentru a vedea raportul BRD asupra deciziei.

BRD, a doua bancă din România, controlată în proporţie de circa 60% de grupul francez Societe Generale, urmează să facă un anunţ oficial în cursul acestei zile.

Alexandre Maymat a venit la Bucureşti la începutul acestui an în ideea de a ocupa poziţia de preşedinte şi director general, funcţii deţinute în ultimii doi ani de Guy Poupet.

Poupet s-a retras la finalul lunii aprilie, iar Maymat trebuia să preia oficial aceste funcţii odată ce primea aprobarea Băncii Naţionale.

Maymat a fost votat de AGA BRD pe 26 aprilie pentru un mandat de patru ani ca membru al consiliului de administraţie al băncii.

Societe Generale a găsit un alt candidat în locul lui Maymat, numele acestuia urmând să fie anunţat în perioada următoare.

În prezent, conducerea interimară a BRD este asigurată de Petre Bunescu, care lucrează în bancă de aproape 37 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO