Bănci și Asigurări

Alexandru Filip, McKinsey România: Până în 2025, băncile din România vor avea un cost al riscului de 58 mld lei. Rentabilitatea medie a capitalului va scădea sub 10% în următorii ani, faţă de 12,6% înainte de pandemie

Alexandru Filip, partener coordonator McKinsey&Company România:
Criza actuală a creat provocări majore în privinţa modului în care funcţionează băncile în România, provocări din care băncile trebuie să înveţe şi să se adapteze în consecinţă.

Alexandru Filip, partener coordonator McKinsey&Company România: Criza actuală a creat provocări majore în privinţa modului în care funcţionează băncile în România, provocări din care băncile trebuie să înveţe şi să se adapteze în consecinţă.

Autor: Roxana Rosu

04.02.2021, 11:00 161

♦ Băncile din România ar putea înregistra scăderi ale veniturilor nete după costul cu riscul de 58 mld. lei până în 2025, potrivit unui studiu realizat de McKinsey&Company.

Băncile din România ar putea înregis­tra scăderi ale veniturilor nete după costul cu riscul de aproximativ 58 mld. lei până în 2025, comparativ cu veniturile care erau aş­tep­tate înainte de pandemie, din cauza cos­turilor de risc şi a volumelor mai scăzute, conform celei mai recente analize realizate de McKinsey&Company.

Veniturile bancare nete după costul cu riscul pot scădea cu până la o treime în 2021 com­parativ cu 2019. Băncile ar putea rămâne cu o rentabilitate a capitalului sub 10% în anii următori, comparativ cu o medie de 12,6 % în perioada 2016-2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO