Bănci și Asigurări

Alexandru Păunescu, CSALB: Nu exclud ca moratoriile să fie prelungite, dacă impactul pandemiei asupra economiei şi consumatorilor se acutizează

Alexandru Păunescu, CSALB: Nu exclud ca moratoriile să...

Autor: Mircea Nica

04.02.2021, 00:05 65

♦ După încheierea moratoriilor, o parte din bănci vor avea deja provizioane constituite, susţine Alexandru Păunescu de la CSALB.

Moratoriile privind amânarea ratelor la credite ar putea să fie pre­lun­gite dacă impactul pandemiei asu­pra mediului economic şi asupra con­sumatorilor se acutizează, iar consumatorii trebuie să aibă la dispoziţie toate infor­ma­ţiile atunci când aleg această so­lu­ţie de amânare a plăţii rate­lor pentru că ar putea fi luaţi prin surprindere, a spus Alexandru Păunescu, preşedintele Cole­giu­lui de Coordonare al Cen­tru­lui de Soluţionare Alter­na­tivă a Litigiilor Bancare (CSALB).

„Nu exclud ca aceste moratorii să fie prelungite dacă impactul pandemiei asupra mediului economic şi asupra consumatorilor se acutizează. Este important de menţionat că, potrivit legii, există obligaţii de plată amânate care vor fi adăugate ulterior la rata pe care consumatorii o plăteau înainte de moratoriu. Unii dintre consumatori ar putea fi luaţi prin surprindere că le va creşte rata. Nu am auzit de cazuri până acum de persoane care să se trezească cu rate crescute şi să dea vina pe bănci“, a declarat Alexandru Păunescu într-o conferinţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO