Bănci și Asigurări

Alexandru Petrescu, directorul Fondului de Garantare: În programul Prima Casă au mai rămas 25% din fonduri. Oferte la Salonul Imobiliar

Alexandru Petrescu, directorul Fondului de Garantare: În...

Autor: Dan Straut

03.09.2018, 14:08 2264

În cadrul programului guvernamental Prima Casă, din plafonul distribuit la începutul anului 2018 au mai rămas disponibile doar 25% din fonduri, arată datele prezentate luni de Alexandru Petrescu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii - FNGCIMM.

„Programul Prima Casă poate fi considerat unul din cele mai de succes programe guvernamentale, cu peste 245.000 de români şi familiile lor ce au ales să se de mute în casă nouă, datorita facilităţilor de garantare oferite. Popularitatea programului este confirmată şi în 2018, al zecelea an de derulare, când plafonul alocat, în valoare de 2 miliarde de lei, a fost utilizat până la această dată în proporţie de aproape 75%, acordându-se în primele 8 luni ale anului curent cca 16.600 de garanţii şi promisiuni de garantare”, arată datele prezentate de Alexandru Petrescu, la solicitarea organizatorilor Salonului Imobiliar Bucureşti.

„Programul îşi menţine scopul social, contribuind direct la creşterea calităţii vieţii tinerilor, fapt confirmat de prezenţa în portofoliul Fondului a unui procent de peste 70% de beneficiari cu vârsta de până la 35 de ani, generând totodată efecte de creştere conexe în sectorul construcţiilor şi industriilor de producţie mobilier şi amenajări rezidenţiale”, a mai arătat Alexandru Petrescu.

În cadrul Salonului Imobiliar Bucureşti (SIB), care se va desfăşura la Palatul Parlamentului în perioada 7-10 septembrie, îşi vor expune oferta mai mult de 100 de expozanţi totalizând peste 10.000 de unităţi locative din toate zonele Bucureştiului, precum şi locuinţe de vacanţă.

„În premieră vor fi expuse şi oferte imobiliare din Dubai prin intermediul brokerului Alman Almanarat (http://www.alamalmanaratproperties.ae/) care va expune pentru prima dată pe piaţa din România la Palatul Parlamentului”, arată un comunicat al organizatorilor.

Atria Urban Resort, proiect de proporţii dezvoltat de SIF Moldova şi Cityring în zona lacului Străuleşti, cu o investiţie totală de peste 100 de milioane de euro, îşi va lansa oferta comercială în cadrul SIB. Noul proiect se construieşte în vecinătatea Colosseum Retail Park, pe un teren de nouă hectare. Atria Urban Resort va pune la vânzare apartamente din prima fază, ce cuprinde un total de 160 de unităţi (studio-uri, două şi trei camere), un parc privat şi o piscină dedicată rezidenţilor. Aceasta este deja în construcţie şi urmează să fie livrată în trimestrul III 2019.

Sud Rezidenţial va lansa, tot la SIB, Top House Residence, o dezvoltare de 500 de unităţi locative în cadrul Metalurgiei Park Residence. Noul proiect este compus din trei imobile cu apartamente începând de la 55 până la 110 mp. Pe lângă parcările supraterane va fi amenajată o parcare supraetajată de mari dimensiuni.

Un alt proiect care se va lansa în cadrul SIB este Spazio Residence, ansamblu rezidenţial cu un total de 336 de apartamente în zona Bragadiru. Proiectul este o investiţie a Water Systems Internaţional, parte a unui grup de firme activ în cele mai dinamice sectoare de activitate, de la comerţul cu materiale pentru instalaţii termice, sanitare şi electrice, la construcţii şi real estate.

Salonul Imobiliar Bucureşti este singurul târg de profil unde expun şi agenţiile imobiliare cu oferte din piaţa veche, inclusiv locuinţe de închiriat.

De asemenea, Welcome Home, prima agenţie de project management imobiliar adresată persoanelor fizice care doresc să îşi construiască o casă, va expune în premieră la SIB. Agenţia oferă servicii pentru Bucureşti şi judeţul Ilfov şi poate prelua integral sau doar o parte din proces: identificarea terenului (selectarea de oferte în funcţie de buget, suprafaţă şi zona dorită), proiectare (selectarea unui plan arhitectural din baza de date sau proiectare customizată), acte (dosar vânzare cumpărare-teren, certificat de urbanism, studiu geotehnic, obţinerea avizelor şi a autorizaţiei de construcţie), contractul cu antreprenorul general şi supervizarea etapelor de construcţie, mai arată organizatorii SIB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO