Alin Negrescu, KPMG: Companiile care nu-şi achită la timp datoriile din TVA intră automat în sistemul split TVA

19 dec 2017 Autor: Cristina Bellu

Legea de modificare a ordo­nanţei 23 privind plata defalcată a TVA, aprobată la finalul săptămânii trecute, reprezintă un mic câştig pentru mediul de afaceri, măsura nemaifiind obligatorie pentru toate persoanele înregistrate în scop de TVA, începând cu 1 ianuarie 2018, spune Alin Negrescu, tax director al firmei de audit şi consultanţă KPMG.

„Putem spune că mediul de afaceri a câştigat o primă bătălie în războiul cu plata defalcată, o modificare importantă a legii referindu-se la faptul că ea nu mai este obligatorie pentru toate persoanele înregistrate în scop de TVA începând cu 1 ianuarie 2018.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.12.2017

 
Cuvinte cheie:
kpmg
, sistem
, companii
, datorii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide