• Leu / EUR4.9036
  • Leu / GBP5.4789
  • Leu / USD4.5570
Bănci și Asigurări

Alina Timofti, NNDKP Consultanţă Fiscală: Este nevoie de o restructurare reală a Fiscului, cu împărţire pe tematici de control, dar şi de informatizare şi eficientizare

Alina Timofti, NNDKP Consultanţă Fiscală: Este nevoie de o restructurare reală a Fiscului, cu împărţire pe tematici de control, dar şi de informatizare şi eficientizare

Alina Timofti, partner NNDKP Consultanţă Fiscală: „Dacă stabilesc o tematică de control pe o anumită industrie, de exemplu, şi apoi iau două-trei echipe şi le fac training pe domeniul respectiv atunci oricât ar fi de inventivă o companie nu va putea să treacă de cele două-trei echipe de inspecţie care cunosc toate problemele industriei respective”

Autor: Andra Oprescu, Claudia Medrega

06.10.2014, 00:07 451

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) are nevoie de o restructurare reală, astfel încât să existe o împărţire pe tematici de control şi industrii, concomitent cu informatizarea şi eficientizarea acestei instituţii, apreciază Alina Timofti, partner  NNDKP Consultanţă Fiscală.

„ANAF trebuie restructurată şi când vorbesc de restructurare nu mă refer la o restructurare de departamente, ci la una reală, o împărţire pe tematici de control, informatizare şi eficientizare. În general vin oameni care trebuie să ştie tot despre toate.

O abordare specializată nu am remarcat. Împărţirea pe tematici ar fi utilă şi pentru contribuabili, care ar şti care este abordarea pe o anumită industrie”, a declarat Timofti într-un interviu acordat ZF. Fiscul a intrat într-un proces de restructurare şi modernizare cu sprijinul Băncii Mondiale. Guvernul a convenit cu finanţatorii externi ca ANAF să fie reorganizată, activitatea celor 221 de administraţii financiare trebuind să fie concentrată în 8 direcţii regionale şi 47 de birouri locale.

Guvernul a  aprobat anul trecut proiectul privind reorganizarea ANAF, care a fuzionat prin absorbţie şi a preluat activitatea Autorităţii Naţionale a Vămilor, precum şi activitatea Gărzii Financiare, care s-a desfiinţat. În cadrul Fiscului s-a înfiinţat Direcţia Generală Antifraudă Fiscală. Alina Timofti a arătat că s-a aşteptat ca odată cu înfiinţarea „celebrei” Direcţii Antifraudă să se treacă la o abordare sistematică a controalelor fiscale pe industrii şi pe tematici, însă aşteptarea nu i-a fost deocamdată îndeplinită.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Power Summit 2023
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9036
Diferență: 0,0633
Ieri: 4.9005
Azi: 4.5570
Diferență: 1,6666
Ieri: 4.4823
Azi: 5.4789
Diferență: -0,2839
Ieri: 5.4945
Azi: 4.9186
Diferență: 0,2241
Ieri: 4.9076