Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac a încheiat 2020 cu prime brute subscrise totale de 1,32 miliarde de lei, în scădere cu 3,7%, în timp ce profitul operaţional s-a îmbunătăţit cu 15%, la 154 milioane de lei

Allianz-Ţiriac a încheiat 2020 cu prime brute subscrise...

Autor: Roxana Rosu

16.03.2021, 10:10 196

Allianz-Ţiriac a încheiat 2020 cu prime brute subscrise totale de 1,32 miliarde de lei, în scădere cu 3,7% faţă de 2019, în timp ce profitul operaţional s-a îmbunătăţit cu 15%, ajungând la 154 milioane de lei.

Diminuarea vânzărilor totale a fost cauzată de restrângerea businessului de asigurări generale, în special pe segmentul asigurărilor de călătorie, afectate de criza COVID-19, dar şi a scăderii subscrierilor din poliţele auto.

Pe de altă parte, subscrierile din asigurări de locuinţă s-au majorat cu 11%, în condiţiile în care, pe fondul pandemiei, interesul pentru protejarea casei a crescut.

De asemenea, vânzările de asigurări de viaţă au avut cea mai mare rată de creştere anul trecut, de aproape 14%, în condiţiile în care subscrierile la nivel de piaţă au scăzut în 2020.

„Am încheiat un an dificil, fără surprize. Allianz-Ţiriac a demonstrat încă o dată că este un business solid, care livrează performanţă. Am reuşit într-un mediu volatil şi incert să avem vânzări comparabile cu anul anterior, să ne îmbunătăţim profitabilitatea operaţională şi să creştem numărul de clienţi. Şi cel mai important, datorită colegilor mei şi profesionalismului lor, am rămas alături de clienţi şi parteneri, ne-am respectat promisiunile şi am oferit siguranţă. Anul 2020 a însemnat pentru Allianz-Ţiriac şi deschiderea unui nou capitol din povestea sa prin semnarea primei achiziţii. Tranzacţia de preluarea a Gothaer România este o confirmare a angajamentului nostru faţă de piaţa locală şi un pas înainte în strategia de consolidare a poziţiei Allianz-Ţiriac. Aşadar, pentru 2021 avem toate motivele să fim optimişti şi încrezători”, a declarat Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac.

Despăgubirile plătite de companie în 2020 au însumat 695 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO