Bănci și Asigurări

Allianz-Tiriac: afaceri de 100 mil. euro in T1, dar asigurarile de viata au scazut

12.05.2008, 17:31 21

Allianz-Tiriac, cea mai mare companie din piata asigurarilor, a incheiat primele trei luni ale acestui an cu afaceri de 100 de milioane de euro, aproape la acelasi nivel ca in primul trimestru al anului trecut, potrivit unui raport publicat de grupul german.
Stagnarea afacerilor a fost cauzata de o crestere redusa pe segmentul asigurarilor generale si de o scadere pe segmentul asigurarilor de viata.
Din asigurari generale, compania a subscris prime brute de 93 mil. euro, fata de 90 de milioane de euro in primul trimestru din 2007, cresterea fiind de circa 3%. "Cresterea a incetinit din cauza reducerii cresterii pe asigurari Casco, care au cea mai mare pondere in portofoliu", a declarat Marius Onofrei, directorul de comunicare al Allianz-Tiriac.
Rata combinata pentru asigurarile generale, care reprezinta daunele plus cheltuielile de subscriere raportate la primele brute subscrise, s-a imbunatatit usor, de la 103,8% in primul trimestru din 2007 la 103,1% in primele trei luni ale acestui an. Primele inregistrate din asigurari de viata in primul trimestru au fost de 9 milioane de euro, in scadere cu 22% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
"Pe asigurari de viata, primele au scazut din cauza faptului ca nu au fost reinnoite cateva contracte de asigurari de accidente de grup", a mai spus Onofrei. Profitul operational al Allianz-Tiriac in primele trei luni a fost de 4 mil. euro, din care
3 mil. euro din asigurari generale si un milion de euro din asigurari de viata.
Raportul grupului nu precizeaza rezultatul operational obtinut de companie din asigurari generale in primul trimestru al anului trecut. Pe partea de asigurari de viata, Allianz-Tirriac a inregistrat o pierdere operationala de un milion de euro in primele trei luni din 2007.
In regiune, businessul cu asigurari generale al grupului Allianz in Romania se situeaza sub cel din Ungaria
(183 mil. euro), Slovacia (110 mil. euro) sau Polonia (106 milioane de euro). Pe de alta parte, afacerile germanilor pe piata locala le depasesc pe cele din Cehia (82 mil. euro), Croatia (26 mil. euro) sau Bulgaria (25 mil. euro).
In asigurari de viata, afacerile Allianz in Romania sunt la acelasi nivel ca in Bulgaria, insa sub nivelul din Croatia (13 mil. euro), Cehia (27 mil. euro), Ungaria (44 mil. euro), Polonia (63 de milioane de euro) sau Slovacia (80 de milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO