Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac a ajuns la subscrieri de 1,6 mld. lei în prima jumătate a anului, dublu faţă de primele şase luni ale anului trecut. Peste 526 mil. lei au fost despăgubiri plătite în primele şase luni din 2022. Profitul operaţional al companiei a ajuns la 99 mil. lei

Allianz-Ţiriac a ajuns la subscrieri de 1,6 mld. lei în...

Autor: Mircea Nica

19.09.2022, 12:11 120

Allianz-Ţiriac a ajuns la finalul primelor şase luni din 2022 la subscrieri de 1,6 mld. lei, un volum al primelor subscrise dublu comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

“În asigurări, daunele rămân momentul adevărului, momentul în care clientul înţelege cu adevărat rolul asigurării şi modul în care noi îl ajutăm. Obiectivul nostru este să ajungem la cât mai mulţi oameni şi companii cu produsele noastre de protecţie, pentru ca atunci când au nevoie de un ajutor aceştia să ştie că au pe cine conta. Creşterea cu 50% a cheltuielilor preluate de Allianz-Ţiriac în numele asiguraţilor este cea mai bună dovadă că impactul nostru în vieţile oamenilor, companiilor şi a societăţii, în general, creşte", a declarat Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac Asigurări.

În primele şase luni din 2022, Allianz-Ţiriac a plătit despăgubiri în vlaore de peste 526 mil. lei, în creştere cu 50% faţă de perioada similară a anului trecut. Valoare despăgubirilor a fost în creştere petoate tipurile de asigurare, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

Din perspectiva subscrierilor, pe zona asigurărilor auto volumul primleor s-a triplat în primele şase luni din 2022, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce vânzările de asigurări de viaţă au consemnat un avans cu 20% în portofoliul companiei.

Cea mai mare parte a cheltuililor a fost de circa 236 mil. lei în baza asigurărilor RCA, iar despăgubirile plătite în baza asigurărilor care acoperă pagubele la proprietăţi au însumat 50 mil. lei. Pe lângă despăgubirile plătite, Allianz-Ţiriac avea la finalul lunii iunie 2022 aproximativ 3 mld. lei în rezerve tehnice.

În ceea ce priveşte profitul operaţional al companiei, la finalul primelor şase luni din 2022, Allianz-Ţiriac a obţinut un profit operaţional de 99 mil. lei

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO