Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac are toate aprobările pentru achiziţia Gothaer Asigurări

Allianz-Ţiriac are toate aprobările pentru achiziţia...

Autor: Mircea Nica

25.11.2021, 00:00 107

Allianz-Ţiriac, companie de asigurări parte a grupului german Allianz, a primit atât aprobarea Consiliului Concurenţei, cât şi pe cea a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru achiziţia pachetului majoritar de acţiuni al Gothaer Asigurări, potrivit informaţiilor transmise de companie.

„Achiziţia Gothaer Asigurări Reasigurări reprezintă o dovadă concretă a angajamentului Allianz-Ţiriac faţă de piaţa românească de asigurări, chiar şi în vremuri tulburi. Suntem pregătiţi să iniţiem cât mai repede procesul de integrare, după aprobarea proiectului de fuziune, şi să devenim o singură echipă care reuneşte expertiza celor două organizaţii“, a declarat Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac Asigurări.

Allianz-Ţiriac estimează că finalizarea integrării va avea loc până la finalul anului 2022, după ce vor fi parcurse progresiv etapele de aprobare a fuziunii şi procesul de integrare a Gothaer în structura Allianz-Ţiriac. Până la finalizarea fuziunii, cei doi asigurători vor funcţiona ca două entităţi independente, conform regulilor unei asemenea achiziţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO