Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac: Asigurările de viaţă şi de sănătate au devenit a doua cea mai importantă linie de business din portofoliu în 2019

Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac

Allianz-Ţiriac îşi desfăşoară activitatea exclusiv online în această perioadă, iar toate serviciile sunt complet operaţionale.

Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac Allianz-Ţiriac îşi desfăşoară activitatea exclusiv online în această perioadă, iar toate serviciile sunt complet operaţionale.

Autor: Mircea Nica

29.04.2020, 12:00 100

♦ Asigurătorul a încheiat anul 2019 cu un volum al primelor brute subscrise de 1,37 mld. lei, în creştere cu 3,6% comparativ cu 2018, şi un profit operaţional de circa 134 mil. lei.

Allianz-Ţiriac, al doilea cel mai mare asigurător din piaţa locală, a înregistrat o creştere mult mai mare a ritmurilor de vânzări pe asigurări de viaţă şi de sănătate comparativ cu vânzările asi­gurării RCA. Astfel, asigurările de viaţă şi sănătate au devenit a doua cea mai importantă linie de business din portofoliul asigurătorului, potrivit informaţiilor transmise de companie.

Cele mai mari ritmuri de creştere în anul 2019 s-au înregistrat la asigurările de viaţă, de sănătate, de locuinţă şi agricole.

Asigurările de viaţă au crescut cu 13% în portofoliul asigurătorului, ajungând la o valoare a subscrierilor de circa 166 mil. lei, în timp ce asigurările de sănătate au înregistrat o creştere cu peste 20%, atingând o valoare a primelor sub­scrise de 108 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO