Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac, creştere de 3% a primelor brute subscrise în primele nouă luni din 2019 şi profit operaţional de 99 mil. lei

Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac

Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac

Autor: Cristina Bellu

25.11.2019, 11:25 117

Allianz-Ţiriac, a doua cea mai mare companie de asigurări din piaţa locală, a anunţat pentru primele nouă luni din 2019 o creştere de 3% a primelor subscrise comparativ cu rezultatul obţinut în perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul operaţional a ajuns la 99 mil. lei.

„Observăm în ultima perioadă o schimbare de comportament în rândul clienţilor care nu poate decât să ne bucure: asigurările de viaţă, sănătate şi locuinţă – au devenit prioritare. Eforturile susţinute pe care le-am depus de-a lungul anilor sunt astfel răsplătite, iar această schimbare pozitivă de mentalitate se simte din plin şi la nivelul portofoliului nostru”, spune Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac.

Pe segmente de business, compania a încheiat primele nouă luni din 2019 cu prime brute subscrise pe segmentul asigurărilor non-auto în creştere cu peste 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce primele brute subscrise din asigurări de viaţă s-au majorat cu 8%.

Cele două linii de business strategice în portofoliul Allianz-Ţiriac au ajuns să genereze aproape 50% din vânzările totale aferente primelor nouă luni din acest an, în creştere de la 44% în aceeaşi perioadă din 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO