Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac despre plafonarea tarifelor la RCA: Statul ne cere să subvenţionăm câteva segmente de clienţi şi ne comdamnă la pierderi sigure

Allianz-Ţiriac despre plafonarea tarifelor la RCA:...

Autor: Anelis Baciu

01.11.2016, 13:05 680

Allianz-Ţiriac, a doua cea mai mare companie din piaţa românească a asigurărilor, reacţionează la decizia autorităţilor de a plafona tarifele la poliţele auto obligatorii (RCA) afirmând că introducerea tarifelor maximale nu este altceva decât o cerere de subvenţionare a unor segmente de clienţi prin care condamna companiile de asigurări la pierderi sigure. Astfel, Virgil Şoncutean , directorul general al Allianz-Ţiriac, se întreabă dacă mai are sens sa rămână în aceasta industrie.  

“Statul ne cere să subvenţionăm câteva segmente de clienţi. Suntem condamnaţi la pierderi sigure. Dacă pentru acţionarii companiilor de asigurări costul de a face afaceri în România va creşte cu certitudine, pentru partenerii noştri de distribuţie va însemna provocarea de a mai răspunde încă odată la întrebarea: mai are sens sa rămânem în aceasta industrie?  

Pierderile proiectate ca urmare a aplicarii unor prime RCA maximale vor fi împărţite între asigurători şi partenerii de distribuţie – agenţi si brokeri”, a declarat Virgil Şoncutean.

Pe de altă parte, Allianz-Ţiriac infirmă zvonurile care dădeau ca sigura o creşte a tarifelor RCA pentru persoane fizice în perioada imediat următoare.

„Nu vor exista încărcări artificiale de preţuri pentru niciunul dintre clienţii noştri, pentru niciuna dintre categoriile de şoferi, fie ei persoane fizice sau reprezentanţi ai unei companii. Tarifele noastre în vigoare astăzi vor continua să opereze fără modificări şi după intrarea în vigoare a Hotărarii de Guvern privind impunerea unor preţuri RCA maximale, cu un singur amendament: ele vor fi plafonate de nivelul primelor maxime stabilite prin actul normativ amintit”, a declarat Virgil Şoncutean.

 Allianz-Tiriac Asigurari detine o cota de piata de circa 8% din piaţa RCA, care ajunge la aproape 3 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO