Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac, al doilea cel mai mare asigurători din piaţă, a terminat primele nouă luni din 2020 cu subscrieri de peste 1 mld. lei, în scădere cu 2,5%. Profitul operaţional a crescut cu 25%, până la circa 124 mil. lei

Allianz-Ţiriac, al doilea cel mai mare asigurători din...

Autor: Mircea Nica

08.12.2020, 14:02 200

Allianz-Ţiriac, al doilea cel mai mare asigurător de pe piaţa locală, a încheiat primele nouă luni din 2020 cu subscrieri de peste 1 mld. lei, în scădere cu 2,5% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

“Locuinţa a devenit mai mult decât spaţiul de relaxare şi petrecere a timpului cu familia, a devenit principalul scut de protecţie împotriva noului coronavirus şi a beneficiat de mai multă atenţie, inclusiv prin asigurare. Totodată, am remarcat un interes mai mare pentru protejarea vieţii şi sănătăţii, urmat de acţiune prin închierea unei asigurări. Aceste tendinţe sunt îmbucurătoare, fiind semnalul că avem capacitatea de a reduce mai rapid decalajul de protecţie financiară”, a transmis Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac.

Scăderea înregistrată la nivelul primelor brute subscrise a fost ca urmare a impactulu noului coronavirus asupra pieţei auto şi turismului, au mai transmis reprezentanţii Allianz-Ţiriac. Pe de altă parte, s-au înregistrat creşteri semnificative pe segmentele de asigurări de viaţă, sănătate şi locuiţă.

Profitul operaţional a companiei a ajuns la circa 124 mil. lei, cu 25% mai mult la finalul lunii septembrie 2020, faţă de luna septembrie a anului trecut. Creşterea a stat la baza unui control riguros al costurilor operaţionale, dar şi a unei frecvenţe mai mici a daunelor, ca urmare a restricţiilor de mobilitate.

În prima jumătate a anului 2020, compania a înregistrat un volum al primelor subscrise de 690 mil. lei, cu 1,6% mai puţin comparativ cu prima jumătate a anului 2019. Cu toate acestea, Allianz-Ţiriac sa regăsit pe poziţia a doua în clasamentul celor mai mari companii de asigurare de pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO