Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac, Euroins şi Generali au fost cele mai profitabile companii de asigurări în 2017

Allianz-Ţiriac, Euroins şi Generali au fost cele mai...

Autor: Anelis Baciu

11.06.2018, 00:06 903

Allianz-Ţiriac şi-a păstrat anul trecut titulatura de cea mai profitabilă companie de asigurări din piaţa locală, în condiţiile în care a raportat un profit net de 161,2 milioane de lei, în creştere cu 68% faţă de anul precedent, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. În topul după primele brute subscrise Allianz a pierdut prima poziţie din piaţă anul trecut în faţa City Insurance, un jucător specializat în vânzarea de asigurări auto obligatorii (RCA).

Pe locul secund în topul câştigurilor s-a poziţionat în mod surprinzător Euroins cu un profit net de aproape 100 milioane de lei. Accederea Euroins în topul celor mai profitabile companii de asigurări este surprinzătoare din perspectiva structurii portofoliului de asigurări, format în proporţie de peste 90% din poliţe RCA, un segment care aduce de regulă pierderi sau profituri insignifiante companiilor de profil. Faţă de 2016 Euroins a urcat două poziţii în clasamentul celor mai profitabile companii, în condiţiile în care câştigul net s-a majorat de peste trei ori. Acţionarii bulgari ai companiei pun rezultatele bune pe seama unei segmentări foarte amănunţite a clienţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO