Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac extinde soluţia de achiziţie simplificată a poliţelor şi pentru asigurările de locuinţă. În 2020, Allianz-Ţiriac a plătit aproximativ 28 mil. lei în contul a peste 8.300 de dosare de daună la poliţele de locuinţă

Marilena Bârliga, Director Market Management şi Comunicare în cadrul Allianz-Ţiriac Asigurări

Marilena Bârliga, Director Market Management şi Comunicare în cadrul Allianz-Ţiriac Asigurări

Autor: Cristina Bellu

07.04.2021, 11:15 199

♦ Cea mai mare despăgubire din 2020 pe segmentul asigurărilor de locuinţe a fost plătită pentru pagube provocate de un incendiu şi a însumat 1,9 mil. lei ♦ Cele mai frecvente cauze pentru care s-au plătit despăgubiri au fost spargerea conductelor de apă (41% din dosare), fenomenele meteo (24%) şi avariile accidentale din locuinţă (10%).

Allianz-Ţiriac a extins soluţia de cotare şi achiziţie simplificată a poliţelor, disponibilă deja pentru asigurările auto, şi pe segmentul asigurărilor de locuinţă.

Noutatea constă în emiterea simultană a poliţelor facultativă şi obligatorie, astfel că timpul pentru obţinerea unei protecţii complete a locuinţei scade în medie cu 10 minute, în condiţiile în care informaţiile solicitate clientului sunt reduse la jumătate. În noul flux, după 20 de întrebări ambele poliţe sunt emise, iar soluţia este în continuă rafinare şi simplificare.

„Preocuparea pentru simplificare continuă, iar toate soluţii noastre, de achiziţie sau despăgubire, sunt în permanentă dezvoltare.(..). Asigurarea pentru locuinţă ne poate fi de ajutor şi în caz de incendiu, inundaţie şi cutremur, dar şi în situaţii frecvente aşa cum sunt avariile produse de un scurtcircuit, cele la instalaţiile de apă sau de încălzire”, spune Marilena Bârliga, Director Market Management şi Comunicare în cadrul Allianz-Ţiriac Asigurări.

Clienţii care accesează platforma instituţiei au posibilitatea să obţină un tarif în timp real şi să încheie asigurarea pe loc. Poliţa poate să includă acoperire completă pentru locuinţă şi bunuri, doar pentru locuinţă sau doar pentru bunuri. Ultima variantă este potrivită şi pentru cei care nu deţin în proprietate o locuinţă, ci locuiesc în chirie, informează asigurătorul.

“În cazul în care clienţii îşi doresc mai multe informaţii despre acoperiri şi pachetul cel mai potrivit pentru căminul lor, după obţinerea unei cotaţii online, pot solicita o discuţie cu un consultant Allianz-Ţiriac sau pot să ne contacteze telefonic. Soluţia simplificată este în prezent disponibilă doar pe website-ul Allianz-Ţiriac, însă va fi extinsă şi partenerilor de distribuţie, care vor economisi timp la emiterea fiecărei poliţe”, spun reprezentanţii Allianz-Ţiriac Asigurări .

Pentru a încheia asigurarea pentru locuinţă în varianta simplificată, clienţii parcurg patru paşi: oferă informaţii despre locuinţă, primesc oferta de preţ, stabilesc detaliile finale, iar după validare, primesc electronic asigurarea. Soluţia Allianz-Ţiriac comunică cu bazele de date ale Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor din România (PAID) şi Poşta Română, fapt care permite verificarea existenţei poliţei obligatorii (PAD) şi precompletarea automată parţială a datelor despre locuinţă.

Obţinerea unui tarif pentru asigurarea locuinţei, dar şi achiziţia simplificată pot fi efectuate direct de pe computer, telefon mobil sau tabletă, în limba română sau în engleză.

În 2020, Allianz-Ţiriac a plătit aproximativ 28 milioane de lei în contul a peste 8.300 de dosare de daună deschise în baza poliţelor de locuinţă. Cele mai frecvente cauze pentru care s-au plătit despăgubiri au fost spargerea conductelor de apă (41% din dosare), fenomenele meteo (24%) şi avariile accidentale (scurtcircuit, supratensiune, avarii la instalaţiile de încălzire, etc.) care au avut loc în locuinţă (10%). Aproape două treimi din clienţii care au avut o daună anul trecut au primit despăgubirea prin facilitatea de plată rapidă, adică în 1-2 zile lucrătoare.

Cea mai mare despăgubire din 2020 a fost plătită pentru pagube provocate de un incendiu şi a însumat 1,9 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO