Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac Pensii Private intră acţionar la BRD şi la Alro Slatina, dar vinde tot la Nuclearelectrica

Finanţe personale

Virgil Ichim, di­rec­torul general al Allianz-Ţiriac Pensii Pri­vate

Virgil Ichim, di­rec­torul general al Allianz-Ţiriac Pensii Pri­vate

Autor: Liviu Popescu

24.04.2019, 07:18 1011

AZT Viitorul Tău, al doilea cel mai mare fond de pensii administrat privat din România după cel al NN, a intrat în acţio­na­riatul BRD şi la cel al Alro Slatina în al doilea semestru din 2018, însă a li­chidat deţinerea de 0,3% la Nuclear­elec­trica, potrivit datelor agre­gate de ZF din cel mai recent raport al fondului.

Fondul de pensii ad­ministrat de Allianz-Ţi­riac Pensii Private are la finele anului 2018 o pondere de 1,1% din capitalul social al BRD, echiva­lentul unei investiţii de

88 de milioane de lei, şi 3,27% la Alro Slatina, adică 72 de mi­lioane de lei, potrivit celor mai recente date.

„Misiunea principală asumată de Allianz-Ţiriac Pensii Private este de a pro­teja şi promova interesele partici­pan­ţilor, urmărind maximizarea per­for­manţei fondurilor printr-o politică de administrare prudenţială pe ter­men lung. Structura deţi­ne­rilor unui fond la un mo­ment dat este o reflec­tare a acestei politici“, spu­ne Virgil Ichim, di­rec­torul general al Allianz-Ţiriac Pensii Pri­vate, pentru ZF.

Cel mai probabil in­ves­tiţia la Alro Slatina a fost realizată în timpul pla­samen­tului privat de la finele anului 2018, inter­me­diat de bro­kerii de la Swiss Capital. Prin urmare este posibil ca şi alte fonduri de pensii pri­vate să raporteze deţineri la această companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO