Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac vrea să ajungă la venituri de cel puţin 1,1 miliarde de lei în 2016 şi la un profit de minimum 78 de milioane de lei

Allianz-Ţiriac vrea să ajungă la venituri de cel...

Autor: Anelis Baciu

17.05.2016, 00:08 442

Allianz-Ţiriac, cea mai mare companie de asigurări generale din piaţa locală, şi-a propus o creştere de peste 5% în acest an, ceea ce înseamnă că primele brute subscrise vor ajunge la cel puţin 1,11 mld. lei până la finalul lui 2016.

Concomitent cu creşterea ve­ni­turilor din vânzări compa­nia şi-a propus şi îmbu­nătă­ţi­rea pro­fitabilităţii, de la 70 de mi­lioane de lei la circa 78 mi­lioane de lei, arată calculele ZF făcute pe baza datelor financiare ale companiei de anul trecut şi a informaţiilor transmise de companie.

„Planurile noastre anuale vizează o creştere a veniturilor cu peste 5% faţă de anul precedent, până la sfârşitul anului şi menţinerea ratei profitului în total venituri la peste 7%. Ne aşteptăm să continue dez­vol­tarea în acelaşi ritm, mizând, în primul rând, pe îmbunătăţirea serviciilor şi pe pro­iec­te digitale“, a declarat Remi Vrignaud, directorul general al Allianz-Ţiriac.

În primele trei luni din acest an com­pania a vândut asigurări în valoare de aproa­pe 300 mil. lei (67 mil. euro), în creş­tere cu peste 9% faţă de aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut. În acelaşi timp pro­fitul ope­raţional a urcat într-un ritm mai alert, cu peste 70% şi a ajuns la valoarea de 26 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO