Bănci și Asigurări

Alpha Bank a obţinut în România în primul semestru un profit brut de 20,3 mil. euro, triplu faţă de S1 2016

Alpha Bank, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după active, a fost anul trecut cea mai profitabilă dintre băncile româneşti cu capital grecesc.

Alpha Bank, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după active, a fost anul trecut cea mai profitabilă dintre băncile româneşti cu capital grecesc.

Autor: Claudia Medrega

05.09.2017, 00:06 469
Depozitele atrase de Alpha Bank pe piaţa românească au făcut în S1 2017 un salt de 12,7%, în timp ce soldul creditării s-a majorat cu doar 0,3%.
Alpha Bank, cea mai mare bancă cu acţionariat elen de pe piaţa locală, a înregistrat în primul semestru (S1) un profit brut de 20,3 mil. euro, triplu faţă de nivelul raportat pentru aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor prezentate de banca-mamă la Atena. Rezultatul a fost influenţat de ajustarea nivelului de provizionare, în condiţiile în care venitul operaţional a fost în scădere. Alpha Bank, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după active, a fost anul trecut cea mai profitabilă dintre băncile româneşti cu capital grecesc. Venitul operaţional al Alpha Bank în România a coborât în S1 2017 la 64,2 mil. euro, în scădere cu 15,5% comparativ cu perioada ianuarie-iunie 2016. În aceeaşi perioadă cheltuielile operaţionale ale băncii s-au diminuat cu 0,2%, la 46,1 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO