Bănci și Asigurări

Alpha Bank a obţinut în România un profit brut de 10,7 mil. euro în nouă luni din 2019

Alpha Bank a obţinut în România un profit brut de 10,7...

Autor: Claudia Medrega

19.11.2019, 19:27 80

Alpha Bank, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după active pe piaţa românească, a obţinut în primele nouă luni din 2019 un câştig brut de 10,7 mil. euro în România, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018, cu toate că şi veniturile operaţionale şi creditarea au crescut, conform datelor prezentate de banca-mamă de la Atena.

“Indicatorii financiari de la sfârşitul celui de-al treilea trimestru al acestui an reflectă strategia echilibrată si prudentă a Alpha Bank Romania. Banca şi-a menţinut în această perioadă poziţia robustă, înregistrând o creştere a veniturilor operaţionale şi o diminuare a ratei creditelor neperformante. Creditele şi depozitele s-au situat pe un trend ascendent, reconfirmând încrederea clienţilor noştri”, afirmă Sergiu Oprescu, preşedintele executive al Alpha Bank România.

Venitul operaţional al Alpha Bank în România a urcat în primele nouă luni din 2019 cu 6,4%, ajungând la 104,3 mil. euro. În aceeaşi perioadă, cheltuielile operaţionale ale băncii s-au majorat cu 9,9%, la 79,7 mil. euro, conform datelor de la Atena.

Ascensiunea veniturilor operaţionale s-a produs în condţiile în care stocul de credite brute al băncii s-a majorat cu 2,5% faţă de primele nouă luni din 2018, până la 2,64 mld. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO