Bănci și Asigurări

Alpha Bank este prima bancă din România care acceptă cardurile UnionPay în reţeaua proprie de ATM

Alpha Bank este prima bancă din România care acceptă...

Autor: Roxana Rosu

23.05.2019, 11:36 1308

Alpha Bank este prima bancă din România care acceptă cardurile UnionPay în reţeaua proprie de terminale ATM, după ce a semnat un parteneriat cu unul dintre cei mai mari emitenţi de carduri din lume, cu sediul în China.

“Suntem onoraţi să lansăm acest parteneriat cu UnionPay în România. Toţi posesorii de carduri UnionPay vor avea de acum înainte posibilitatea de a efectua tranzacţii sigure şi convenabile prin reţeaua de ATM-uri Alpha Bank Romania şi în scurt timp prin reţeaua de terminale POS din toată ţara”, a declarat Cristian Dragoş, Vicepresedinte Executiv Retail Alpha Bank Romania.

Cu peste 7 miliarde de carduri emise în toată lumea, UnionPay este organizaţia cu cea mai mare bază de carduri din lume. Reţeaua sa globală s-a extins în 174 de ţări şi regiuni, acoperind 52 de milioane de comercianţi şi peste 2,6 milioane de ATM-uri în întreaga lume.

"Parteneriatul anunţat  astăzi reprezintă încă un pas înainte în procesul nostru de expansiune globală. Nu există nicio îndoială că România a devenit o piaţă importantă pentru afacerile şi turiştii chinezi, iar parteneriatul cu Alpha Bank Romania va aduce beneficii posesorilor de carduri UnionPay şi va facilita  tranzacţiile financiare", a declarant Wei Zhihong, directorul filialei europene UnionPay International.

La finalul lunii decembrie 2018, băncile locale aveau în portofolii peste 17 milioane de carduri, însă doar 13,2 milioane de carduri erau active, adică sunt folosite în mod frecvent de deţinători.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO