Bănci și Asigurări

Alpha Bank Grecia, pierderi de 838,4 mil. euro la nouă luni, din cauza creditelor neperformante

Alpha Bank Grecia, pierderi de 838,4 mil. euro la nouă...

Autor: Anca Dumitrescu

02.11.2015, 14:40 508

În urmă cu un an, Alpha Bank, la care Fondul Elen de Stabilitate Financiară deţine o participaţie de 66%, a consemnat un profit de 129,3 milioane de euro.

Rata creditelor neperformante a urcat la 36,5% din totalul împrumuturilor, la sfârşitul lunii septembrie, de la 33,8% în primul trimestru.

Testele de stres efectuate de Banca Centrală Europeană (BCE) au arătat că Alpha Bank are un deficit de capital de 2,743 miliarde de euro, în scenariu advers.

Banca are însă cel mai scăzut necesar de capital suplimentar calculat în condiţii normale, în rândul celor mai mari patru bănci elene, de 263 milioane de euro.

Testele de stres ale BCE au arătat că cele mai mari patru bănci din Grecia, respectiv NBG, Alpha Bank, Piraeus Bank şi Eurobank, toate cu operaţiuni în România, au un deficit de capital de 4,4 miliarde de euro în scenariul de bază şi de 14,4 miliarde de euro în condiţii adverse.

Alpha Bank desfăşoară în România operaţiuni sub brand propriu, având 149 de sucursale şi 2.035 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO