Bănci și Asigurări

Alpha Bank majorează dobânzile la depozitele în lei şi valută: pentru un depozit pe 1 an, în lei, dobânda ajunge la 7,25%, iar pentru euro, dobânda este de 0,7%

Alpha Bank majorează dobânzile la depozitele în lei...

Autor: Cristina Bellu

10.08.2022, 10:48 347

Alpha Bank România anunţă că a majorat dobânzile la produsele de economisire în lei şi în valută atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice.

Astfel, în cazul depozitelor în lei, pe 1 an, pentru persoane fizice, acestea ajung la 7,25%, în timp ce în cazul persoanelor juridice dobânda este de 5,50%.

În cazul depozitelor în euro, pe 1 an, pentru persoane fizice dobânda este de 0,7%, iar pentru companii este de 0,3%.  

“Contextul actual cere flexibilitate şi planificare financiară. Am urmărit ca majorările realizate să ofere clienţilor noştri o remunerare dintre cele mai atractive din piaţă pentru a continua să economisească sau pentru a începe să economisească în vederea creării unor rezerve pentru situaţii de urgenţă sau pentru atingerea obiectivelor personale”, spune Maria Bogodai, Director Direcţia Banking Persoane Fizice, Alpha Bank România.

El precizează că oferta Alpha Bank în zona economisirii include mai multe variante dintre care conturi de economii cu posibilitatea de a economisi automat, la depozite pe termen scurt şi mediu cu plata la scadenţă sau lunară a dobânzii în lei, euro, dolari şi lire sterline până la depozite pe termen lung de până la 3 ani în lei.

Datele instituţiei bancare mai arată că dobânzile la depozitele în dolari pentru persoanele fizice ajung acum la 1,40% pentru depozitele pe 1 an, 1,25% pe 9 luni şi 1,00% pe 6 luni .

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO