Bănci și Asigurări

Alpha Bank: Majoritatea activelor românilor, peste 75%, sunt imobiliare. Cea mai mare parte a activelor financiare lichide sunt depozite&cash. În zona euro, locuinţele au o pondere de 58% din to­tal avuţie, iar în SUA imo­bilele repre­zintă doar 27,6%

Alpha Bank: Majoritatea activelor românilor, peste 75%,...

Autor: Claudia Medrega

01.11.2019, 14:40 303

Majoritatea activelor românilor sunt acti­ve imobiliare, respectiv 76,4%, iar cea mai mare parte a activelor finan­cia­re lichide ale popu­laţiei sunt de­po­zite & cash, structu­ra averii fi­ind apropiată de cea din zona euro, dar mult diferită de cea din SUA, reiese dintr-o ana­liză a Alpha Bank.

În zona euro, lo­cu­in­ţele au o pondere de 58% din to­tal avuţie, iar în SUA imo­bilele repre­zintă doar 27,6% din averea populaţiei.

Pe palierul activelor finan­ciare, românii au pla­samente de 11,8% în de­pozite şi numerar, în timp ce plasamentele în ac­ţiuni şi în unităţi ale fon­durilor de investiţii re­prezintă 8,3% din to­talul averii na­ţio­nale. În obligaţiuni, ro­mânii au doar 0,4%, iar ba­nii adunaţi în fondurile de pensii private de pe piaţa locală reprezintă 0,6% din avuţia totală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO