Bănci și Asigurări

Alpha Bank raportează pentru T1/2019 un profit de 4,2 mil. euro, la venituri operaţionale de 34,6 mil. euro

Sergiu Oprescu, CEO al Alpha Bank România:

Prima parte a anului a însemnat pentru noi şi pregătirea lansării primei emisiuni de obligaţiuni ipotecare din România, instrumente financiare moderne care permit o finanţare pe termen lung şi reduc riscurile legate de diferenţele de scadenţă a pasivelor şi activelor.

Sergiu Oprescu, CEO al Alpha Bank România: Prima parte a anului a însemnat pentru noi şi pregătirea lansării primei emisiuni de obligaţiuni ipotecare din România, instrumente financiare moderne care permit o finanţare pe termen lung şi reduc riscurile legate de diferenţele de scadenţă a pasivelor şi activelor.

Autor: Claudia Medrega

31.05.2019, 00:05 199

Alpha Bank, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după active pe piaţa românească, a înregistrat în primul trimestru (T1) din 2019 un profit brut de 4,2 mil. euro, în scădere faţă de T1/2018, în condiţiile în care creditarea s-a ajustat, dar veniturile operaţionale au crescut.

Pentru T1/2018, Alpha Bank raportase un profit brut de circa 10 mil. euro. Iar pentru întregul an 2018, profitul brut al Alpha Bank a ajuns la 21 mil. euro, 2018 fiind al treilea an consecutiv de profitabilitate pentru bancă, conform datelor prezentate de banca-mamă de la Atena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO