Bănci și Asigurări

Alpha Bank România ajunge la un profit brut de 36,7 mil. euro la finalul primelor nouă luni din 2022, cu o creştere de 82%, faţă de perioada similară a anului trecut

Alpha Bank România ajunge la un profit brut de 36,7 mil....

Autor: Cristina Bellu

09.11.2022, 10:11 150

♦ Portofoliul de credite a depăşit 2,9 mld. euro, în creştere cu 8,1%, în primele nouă luni din 2022, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut ♦ Depozitele atrase de la clienţi au ajuns la aproximativ 2,8 mld. euro, cu 7,3% mai mult la finalul lunii septembrie 2022, faţă de septembrie 2021

Alpha Bank, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după active pe piaţa românească, a obţinut în primele nouă luni din 2022 un profit înainte de impozitare de 36,7 mil.euro, în creştere cu 82,5% faţă de perioada similară a anului precedent, în timp ce veniturile totale au crescut cu14% an/an, susţinute de majorarea cu 15% a veniturilor nete din dobanzi şi cu 13% a veniturilor nete din comisioane.

În perioada ianuarie-septembrie 2022, portofoliul de credite a depasit 2,9 miliarde de euro, marcând un avans anual de 8,1%, în timp ce depozitele atrase de la clienţi au ajuns la aproximativ 2,8 miliarde de euro, în creştere cu 7,3% faţă de anul precedent.

La finalul primelor 9 luni ale acestui an, activele Alpha Bank România au ajuns la aproape 4,1 mi­liar­de de euro, arată datele transmise mier­curi de instituţia ban­cară. Potrivit aces­tora, finanţările noi că­­tre companiile mari au crescut cu 35% în primele nouă luni din 2022, în timp ce ori­ginarea de credite pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi de cre­dite ipotecare a înregistrat o creştere anuală de 55% şi, respectiv, 18%.

În paralel, volumul plăţilor procesate prin soluţiile de tip POS, Tap to Phone şi e-commerce oferite de Alpha Bank a înregistrat o creştere anuala de 32%. În septembrie, Alpha Bank România a ajuns la acoperirea integrală a reţelei de unităţi teritoriale cu echipamente multifuncţionale ATM 24/7 Banking, îmbunătăţind astfel accesul clienţilor la servicii prin implementarea tehnologiilor de self-service.

„În următoarea perioadă, banca va continua să dezvolte acest serviciu prin adăugarea de noi funcţionalităţi şi extinderea gamei de tranzacţii care pot fi efectuate de clienţi prin intermediul acestor echipamente”, spun oficialii instituţiei.

Alpha Bank România este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia. În 1993, Alpha Bank Group, împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare au înfiinţat Banca Bucureşti SA, ca bancă comercială, redenumită în 2000 Alpha Bank România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO