Bănci și Asigurări

Alpha Bank vine cu soluţii de plată contactless pentru dispozitivele smart Garmin şi Fitbit

Alpha Bank vine cu soluţii de plată contactless pentru...

Autor: Mircea Nica

29.05.2020, 00:00 350

Alpha Bank România, parte a grupului elen cu acelaşi nume, a lansat soluţiile de plată contactless pentru carduri de debit şi credit, prin intermediul dizpozitivelor smart de tip Garmin sau Fitbit, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

„Ne bucurăm să adăugăm Garmin Pay şi Fitbit Pay gamei de soluţii de plată contactless disponibile clienţilor noştri. Într-o lume dinamică, în care nevoia de siguranţă şi protejare a sănătăţii a devenit esenţială, lansarea plăţilor contactless prin intermediul ceasurilor şi dispozitivelor inteligente confirmă angajamentul Alpha Bank România de a extinde permanent opţiunile digitale oferite clienţilor săi“, a transmis Cristian Dragoş, vicepreşedinte executiv retail banking la Alpha Bank România. Garmin Pay şi Fitbit Pay folosesc tehnologia de securitate Visa pentru plăţile contactless de tip token, prin care utilizatorii introduc datele utilizate la efectuarea plăţilor, iar informaţiile sunt criptate. Activarea soluţiei de plată se realizează din secţiunea Wallet a aplicaţiilor de pe dizpozitivele inteligente.

„Vedem cele două soluţii de plată nou lansate ca pe o oportunitate excelentă de a creşte numărul de consumatori români care au posibilitatea de a plăti prin metoda cea mai potrivită stilului lor de viaţă. În ultimii ani, am observat un apetit ridicat al consumatorilor români pentru adoptarea inovaţiilor în domeniul plăţilor. Peste 90% din toate tranzacţiile cu carduri Visa în România sunt contactless, ceea ce ne plasează pe locul 4 în Europa şi pe locul 7 la nivel global din acest punct de vedere. Vedem deja că plăţile cu ceasuri inteligente, telefoane mobile şi alte dispozitive conectate au început să fie parte din viaţa de zi cu zi a tot mai multor români“, a transmis Elena Ungureanu, country manager România la Visa. Utilizarea noilor soluţii de plată lansate de Alpha Bank România pentru dispozitivele Garmin şi Fitbit sunt gratuite, fără taxe sau comisioane suplimentare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO