Bănci și Asigurări

Alro împrumută 60 milioane de dolari de la Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre

Alro împrumută 60 milioane de dolari de la Banca pentru...

Autor: Marius Oncu

09.02.2016, 17:19 390

Împrumutul are o maturitate de şapte ani, cu tranşe egale semestriale, începand cu a 24-a lună de la prima utilizare.

Programul de investiţii al Alro este axat pe creşterea eficienţei operaţiunilor, pe reducerea dependenţei energetice şi pe îmbunătăţirea competitivităţii.

"Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre continuă să sprijine ţările membre în actualul context global de creştere redusă. În linie cu strategia băncii vizând creşterea portofoliului în România, suntem încântaţi să ajutăm Alro, un producător şi un angajator major, să îşi implementeze ambiţiosul program de investiţii într-un moment dificil. Mai mult, finanţarea noastră va contribui la extinderea Alro şi va ajuta compania să creeze noi locuri de muncă în România. Suntem decişi să sprijinim asemenea companii în ţările noastre membre", a declarat preşedintele instituţíei de credit, Ihsan Ugur Delikanli, într-un comunicat transmis de Alro Bursei de Valori Bucureşti.

Producătorul de aluminiu va reduce dependenţa energetică, prin creşterea capacităţii de procesare a deşeurilor la Turnătoria Eco. De asemenea, compania va îmbunătăţi competitivitatea, prin extinderea portofoliului de produse, creşterea calităţii produselor şi reducerea termenelor de livrare. Programul de investiţii se va axa şi pe asigurarea securităţii şi continuităţii proceselor tehnologice la Alro.

Compania a garantat împrumutul cu una sau mai multe ipoteci imobiliare asupra bunurilor imobile principale ale companiei, ipoteci asupra drepturilor şi a despăgubirilor din poliţele de asigurare încheiate în legatură cu bunurile care fac obiectul garanţiilor constituite, precum şi ipotecă asupra tuturor acţiunilor la Alum SA deţinute de Alro şi toate acţiunile Conef SA deţinute de Alro.

Alro este o subsidiară a Vimetco, un producător de aluminiu global, cu operaţiuni în România, China şi Sierra Leone. Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO